AMSTERDAM - De vorig jaar aangekondigde verkoop van de Duitse activiteiten van Delta Lloyd aan het Japanse Nomura gaat niet door. Dat maakte de verzekeraar vrijdag bekend.

De annulering van de verkoop heeft er onder meer mee te maken dat Nomura niet op tijd toestemming kreeg van de Duitse toezichthouders. Ook de zwakke marktomstandigheden spelen een rol. De minimumprijs die Delta Lloyd heeft vastgesteld, bleek daardoor niet haalbaar, zei een woordvoerder van het bedrijf.

Het bedrijf liet verder weten dat het doorgaat met kosten besparen. Waar eerder al was aangekondigd dat de operationele kosten volgend jaar tot 790 miljoen euro moeten zijn afgenomen, is het nu de bedoeling dat het kostenniveau in 2014 verder daalt tot 760 miljoen euro.

Werkgelegenheid

De kosten worden volgens de woordvoerder geleidelijk afgebouwd. De werkgelegenheid daalt wel, doordat bijvoorbeeld vacatures niet worden opgevuld, maar er vallen geen ontslagen. ''Gelukkig hoeven we niet, zoals sommige andere verzekeraars, te reorganiseren'', aldus de zegsman.

Delta Lloyd gaat voor dit jaar nog steeds uit van een operationeel resultaat dat 10 procent lager ligt dan vorig jaar. Daarna moet het operationeel resultaat met 3 procent per jaar gaan groeien. De verzekeraar handhaaft zijn dividendbeleid.