Nikkei zet opmars voort

TOKIO - De beurs in Tokio zette donderdag de opmars voort. De stijging werd aangevoerd door de Japanse automakers en elektronicaconcerns, die bleven profiteren van een goedkopere yen.

Een positief industriecijfer uit China zorgde eveneens voor optimisme. De Nikkei eindigde 1,6 procent hoger op 9366,80 punten. Dat is het hoogste niveau in ruim een halfjaar. De Japanse beurs is vrijdag gesloten vanwege een nationale feestdag.

De automakers Toyota en Honda stegen 2,3 en 3,5 procent, terwijl technologiebedrijf Canon 3,3 procent wist te winnen op de verwachting dat de goedkopere yen de winsten van de grote Japanse exporteurs zal ondersteunen.

Uit cijfers van de Britse bank HSBC bleek daarnaast dat de inkoopmanagersindex van de Chinese industrie in november is uitgekomen op 50,4. Een cijfer van boven de 50 wijst op groei, daaronder is sprake van krimp. Het is voor het eerst in meer dan 1 jaar tijd dat de industriële activiteit in China weer een groei laat zien.

Elders in het Verre Oosten gingen de beurzen ook omhoog. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,7 procent hoger in de middaghandel. De All Ordinaries in Sydney klom 1 procent en de Kospi in Seoul steeg 0,8 procent.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie