Beurzen sluiten nagenoeg onveranderd

AMSTERDAM - Het uitblijven van een akkoord over meer financiële hulp aan Griekenland lijkt weinig indruk te maken op beleggers. De belangrijkste graadmeters op de Europese aandelenmarkten kwamen woensdag nauwelijks van hun plaats.

De AEX-index in Amsterdam sloot 0,1 procent hoger op 326,41 punten. De MidKap eindigde nagenoeg onveranderd op 508,73 punten. De hoofdgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs gingen tussen de 0,1 en 0,4 procent omhoog.

De ministers van Financiën van de eurolanden wisten in de nacht van dinsdag op woensdag geen akkoord te bereiken over de uitbetaling van de volgende termijn noodsteun aan Griekenland. Maandag 26 november komen de ministers weer bij elkaar.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zei dat de kans bestaat dat er dan wel een akkoord komt. Maar volgens bronnen rond de onderhandelingen zijn nog grote meningsverschillen te overbruggen tussen de eurolanden en het IMF.

Rustig

Handelaar Cees Smit van Today's Beheer noemde het ''opvallend rustig'' op de beursvloeren. ''We hadden wat meer vuurwerk verwacht na het uitstel van een akkoord over Griekenland'', zei hij.

Sommige individuele aandelen lieten wel flinke uitschieters zien. Het onlangs zwaar afgestrafte aandeel van telecomconcern KPN bijvoorbeeld werd weer opgepikt en was met een plus van 6,8 de sterkste stijger onder de hoofdfondsen in Amsterdam.

Randstad

Randstad was de sterkste daler in de AEX met een min van bijna 5 procent. De uitzender waarschuwde onverminderd last te hebben van de moeilijke economische omstandigheden. Het dividendbeleid en de winstdoelen zijn daarom aangepast.

Kleinere branchegenoten als Brunel en USG People deelden in de malaise van Randstad. Zij stonden onderin de MidKap met verliezen van respectievelijk 2,6 en 1,3 procent.

Imtech

Imtech werd 2,1 procent meer waard. De technisch dienstverlener stelde in reactie op mediaberichten en de scherpe koersval van dinsdag vast te houden aan zijn doelstellingen voor 2012 en zijn meerjarige groeiplannen.

De euro was 1,2820 dollar waard, tegen 1,2810 dollar aan het eind van de Europese beurshandel dinsdag. Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder en kostte 87,04 dollar per vat. De prijs van een vat Brentolie steeg 0,7 procent tot 110,53 dollar.

Tip de redactie