Ajax voorlopig niet van de beurs

AMSTERDAM - Voetbalclub Ajax zal voorlopig niet van de beurs gaan. Dat meldt rvc-voorzitter Hans Weijers tegenover Telesport.

Weijers stelt dat een beursexit 'niet aan de orde is'. "We concentreren ons voorlopig op andere belangrijke zaken", laat de rvc-voorzitter weten tijdens de perspresentatie van de nieuwe directie.

Deze week werden Edwin van der Sar (directeur marketing) en Michael Kinsbergen (algemeen directeur) aangesteld. Eerder al werd Marc Overmars aangetrokken als directeur voetbalzaken.

Beursgang

De Amsterdammers zijn sinds 1998 actief op de beurs en haalden 45 miljoen euro op met de beursgang. Desalniettemin is er de nodige kritiek op de beursnotering van Ajax. Zo vinden critici dat het besturen van de voetbalclub er niet makkelijker op wordt.

Voorstanders vinden daarentegen dat de transparantie van een beursnotering belangrijk is. Mocht Ajax besluiten toch van de beurs af te gaan, kost dat de club veel geld.

Hiervoor moet Ajax de aandelen namelijk eerst zelf weer opkopen, wat de club volgens geruchten zo'n 56 miljoen euro zou moeten kosten.
 

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie