TOKIO - De beurs in Tokio is woensdag nagenoeg vlak gesloten. Na zeven verliesbeurten op rij gingen beleggers voorzichtig op zoek naar koopjes.

Technologiebedrijven stonden in de belangstelling na beter dan verwachte kwartaalresultaten van de Amerikaanse producent van netwerkapparatuur Cisco Systems.

De stemming bleef echter terughoudend door de onzekerheid over Griekenland en de begrotingsproblemen in de Verenigde Staten. De Nikkei eindigde 3,68 punten hoger op 8664,73 punten.

Het noodlijdende Japanse technologiebedrijf Sharp klom 7,2 procent op berichten dat de Amerikaanse technologieconcerns Intel en Qualcomm gezamenlijk ongeveer 30 miljard yen (bijna 300 miljoen euro) willen investeren in Sharp.

Olympus

Olympus zakte 0,3 procent. Aandeelhouders eisen omgerekend 190 miljoen euro schadevergoeding van de Japanse camerafabrikant in verband met een boekhoudschandaal bij het bedrijf. Zij hebben daarvoor een rechtszaak aangespannen bij de rechtbank in Tokio.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten kleine winsten zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,9 procent hoger in de middaghandel. De All Ordinaries in Sydney en de Kospi in Seoul klommen 0,2 procent.