NEW YORK - De Amerikaanse mediagigant Time Warner heeft in het derde kwartaal de winst zien stijgen. Dat maakte het concern, dat eigenaar is van een kabelexploitant, betaalkanaal HBO, diverse tijdschriften en een filmstudio woensdag bekend.

De winst kwam uit op 838 miljoen dollar (654 miljoen euro), ten opzichte van 822 miljoen dollar een jaar eerder. Groei bij de kabelnetwerken van het bedrijf dankzij hogere abonnementsinkomsten compenseerden voor de krimp bij de film- en televisieactiviteiten.

De omzet daalde met 3 procent op jaarbasis tot 6,8 miljard dollar (5,4 miljard euro). Het concern herhaalde dit jaar een omzet te verwachten van 29 miljard dollar.

Bij het film- en televisieonderdeel daalde de omzet met liefst 12 procent ten opzichte van vorig jaar. Een jaar geleden profiteerde het concern in deze periode van de succesvolle laatste film in de Harry Potter-serie.

Branchegenoot Discovery Communications verlaagde een dag eerder nog zijn omzetverwachting voor het hele jaar, vooral vanwege een negatieve impact van wisselkoersen. Een andere branchegenoot, News Corp, maakte dinsdag juist bekend te profiteren van sterke kabelinkomsten.