AMSTERDAM - Het door zijn vastgoedtak geplaagde SNS Reaal praat met het ministerie van Financiën over hernieuwde staatssteun, meldt Het Financieele Dagblad woensdag op basis van ingewijden.

De bank en verzekeraar zou de vier jaar geleden kapitaalinjectie willen omzetten in aandelen, zodat de Nederlandse staat voor meer dan een kwart aandeelhouder wordt van SNS, zo schrijft de krant.

De bankverzekeraar wil dat de staatssteun die nu nog over is, 848 miljoen euro, wordt omgezet in aandelen die 450 miljoen euro minder waard zijn. Ook zou de staat voor de helft moeten afzien van de aflosboete.

Het concern sprak in het kwartaalbericht van dinsdag voor het eerst over de 'conversie van core-tier-1-securities', zoals de omzetting van aandelen heet. Topman Ronald Latenstein zei gisteren tegenover radiozender BNR dat een gedeeltelijke nationalisatie een optie is.

SNS Reaal heeft in het derde kwartaal 99 miljoen euro verlies geleden op Property Finance. Hier werd de nettowinst gedrukt tot 34 miljoen euro. Het doet ook onderzoek naar de oprichting van een losse bank met alleen de vastgoedbezittingen, een zogenaamde 'bad bank'.