TOKIO - De beurs in Tokio is woensdag vlak gesloten. Beleggers bleven tijdens de handelsdag terughoudend in afwachting van de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Nadat de Amerikaanse nieuwszenders de zittende president Barack Obama uitriepen tot winnaar wist de Japanse beurs een eerder klein verlies weg te werken. De Nikkei eindigde uiteindelijk 2,26 punten lager op 8972,89 punten.

Nissan steeg 4,1 procent ondanks dat de Japanse autofabrikant zijn winstverwachting voor het gebroken boekjaar neerwaarts bijstelde. Het bedrijf heeft te kampen met een sterk gedaalde verkoop in China door de eilandenruzie, de crisis in Europa en de dure yen.

De Chinese verkoop van Nissan is in de afgelopen maanden bijna gehalveerd door de eilandenruzie tussen China en Japan. De hoop op een sterke omzetgroei in Noord-Amerika zorgde echter voor optimisme onder beleggers.

Op de andere beurzen in het Verre Oosten werden overwegend kleine winsten geboekt in navolging van de hogere slotstanden op Wall Street. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,2 procent hoger en de Kospi in Seoul steeg 0,5 procent. De All Ordinaries in Sydney klom 0,7 procent.