LONDEN - De Britse uitgever Pearson overweegt de verkoop van zakenkrant Financial Times (FT). Dat meldden ingewijden dinsdag aan persbureau Bloomberg.

Het concern heeft besloten om biedingen dit jaar nog te bestuderen.

De FT zou volgens de bronnen van Bloomberg zo'n 1 miljard pond (ruim 1,2 miljard euro) op moeten brengen. Ook een bedrag van minimaal 780 miljoen euro wordt genoemd.

Pearson ontkende de mogelijke verkoop van de krant echter in alle toonaarden. ''Het is niet onze gewoonte om te reageren op geruchten en speculatie over ons portfolio. Maar dit bericht is onjuist'', aldus het concern.

De FT Group is verantwoordelijk voor zo'n 8 procent van de omzet van Pearson en circa 12 procent van de winst.

Fuseren

Potentiële bieders zouden rijke investeerders uit Rusland, het Midden-Oosten of Azië zijn, maar ook Bloomberg LP, het moederbedrijf van Bloomberg News. Bloomberg heeft eerder al een bod uitgebracht, maar dat werd afgewezen.

Een bod van News Corp. lijkt uitgesloten omdat deze partij in het Verenigd Koninkrijk al The Times bezit. Ook Thomson Reuters zou niet geïnteresseerd zijn.

Onlangs werd bekend dat de boekendivisie Penguin van Pearson gaat fuseren met de uitgeverijtak van het Duitse concern Bertelsmann. Marktkenners speculeerden toen al op een mogelijke verkoop van de FT.