ZURICH - De omzet van Adecco, 's werelds grootste uitzendbedrijf, blijft lijden onder de moeilijke economische omstandigheden in Europa. Het concern zag de winst in het derde kwartaal met 18 procent terugvallen, zo werd dinsdag bekend.

Adecco zette onder de streep een resultaat in de boeken van 118 miljoen euro. Dat is een kleinere daling dan voorzien, analisten rekenden in doorsnee op een winstdaling van zo'n 25 procent.

De omzet van Adecco zakte met 5 procent tot circa 5,3 miljard euro. Het verhuren van meer personeel in de Verenigde Staten kon de vertraging en afzwakkende vraag in Europa niet compenseren.

De concurrent van het Nederlandse Randstad en het Amerikaanse Manpower constateerde dat de dalende omzettrend ook aan het begin van het vierde kwartaal aan blijft houden.

In Frankrijk, de grootste markt van Adecco, kelderden de opbrengsten met 16 procent in het derde kwartaal. Peugeot, een grote klant, kondigde daar onlangs aan zo'n 8000 banen te schrappen. In de Verenigde Staten was het beeld optimistischer. Daar bleef vooral de technologiesector de omzet van het concern stuwen.