TOKIO - De beurs in Tokio is dinsdag opnieuw lager gesloten. Een stijging van de Japanse yen ten opzichte van de euro woog op de exportbedrijven.

De beursomzetten waren laag doordat beleggers geen grote posities meer innamen in afwachting van de uitslag van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. De Nikkei eindigde 0,4 procent lager op 8975,15 punten.

Toyota klom 0,9 procent. De winst van de Japanse automaker viel in de eerste helft van het gebroken boekjaar bijna zes keer hoger uit dan een jaar eerder. Ook verhoogde het concern maandag nabeurs de winstverwachting voor het gehele jaar ondanks de problemen in China en dalende autoverkopen in Europa. Concurrent Nissan zakte 2 procent.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen een gemengd beeld zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,4 procent lager in de middaghandel en de Kospi in Seoul steeg 1,1 procent. De All Ordinaries in Sydney klom 0,2 procent nadat de Australische centrale bank de rente handhaafde op 3,25 procent.