AMSTERDAM - Arcadis heeft in het derde kwartaal zowel de omzet als winst zien stijgen dankzij groei in opkomende markten.

Die groei compenseerde voor de aanhoudende moeilijke omstandigheden in vooral Europa. Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde kwartaalcijfers van het advies- en ingenieursbureau.

Arcadis' bruto-omzet steeg met meer dan een derde tot 650 miljoen euro. Naast van opkomende landen profiteerde het bedrijf van overnames, waaronder die van Langdon & Seah, en de hardere dollar en zwakkere euro. De autonome groei van Arcadis bedroeg drie procent.

De nettowinst uit operationele activiteiten steeg met bijna de helft tot 26,5 miljoen euro. Arcadis blijft erop rekenen dat de nettowinst uit operationele activiteiten dit jaar met 20 tot 25 procent zal stijgen. Daarnaast moet zowel de omzet op autonome basis als de omzet dankzij overnames groei laten zien, aldus het advies- en ingenieursbureau.

"Onze strategie om onze aanwezigheid te doen laten groeien in opkomende markten werpt duidelijk vruchten af", reageert topman Neil McArthur. "In volwassen markten zijn marktomstandigheden nog steeds uitdagend, met de VS en een aantal Europese markten die verdere tekens van een verzwakking laten zien."