Opnieuw afschrijving voor Lloyds

LONDEN - De Britse bank Lloyds heeft in het derde kwartaal opnieuw een groot bedrag opzij moeten zetten in verband met schadeclaims rond de verkoop van woekerpolissen.

Daardoor kwam de bank, die voor een belangrijk deel in handen is van de Britse overheid, opnieuw uit op een nettoverlies, zo werd donderdag bekend.

Lloyds deed nu een afschrijving van ruim 1 miljard pond, zo'n 1,25 miljard euro. Daarmee komen de totale afschrijvingen die Lloyds in verband met de kwestie tot nu toe heeft gedaan, uit op 5,3 miljard pond, circa 6,6 miljard euro. Volgens de bank is het einde van de afschrijvingen inmiddels in zicht. In totaal denkt Lloyds maximaal 6 miljard pond opzij te moeten zetten. Dat is circa 1 miljard lager dan eerder verwacht.

De rode cijfers die Lloyds nog steeds schrijft, zijn in het derde kwartaal wel iets verbeterd. Het nettoverlies kwam uit op 361 miljoen pond (450 miljoen euro), tegen 501 miljoen pond in het derde kwartaal van 2011.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie