FNV en KLM weerspreken ontslaggolf

AMSTERDAM - De vakbonden en KLM voeren geen gesprekken over het ontslag van dertienhonderd medewerkers. Wel is sprake van een vacaturestop, wordt personeel dat met pensioen gaat niet vervangen en verdwijnen uitzendbanen.

Dat zegt FNV Bondgenoten in reactie op een bericht in De Telegraaf woensdagochtend.

Ook KLM geeft aan dat het getal dertienhonderd nooit is genoemd. "We moeten als onderdeel van Air France-KLM ook bezuinigen", zegt een woordvoerder. "Maar wij willen daarbij 'onze familie' bijeenhouden en dus geen mensen ontslaan." Air France kondigde eerder dit jaar aan vijfduizend banen te schrappen.

De bonden en KLM voeren al maanden gesprekken over een cao. Tijdens die onderhandelingen wordt onderhandeld over het inleveren van salaris in ruil voor werkgelegenheidsgarantie. Volgens vakbondsonderhandelaar Jan van den Brink wordt nu vooral gesproken over de invulling van die garantie, bijvoorbeeld hoe personeel tijdelijk ergens anders wordt ondergebracht.

De gesprekken tussen de bonden en KLM zijn tijdelijk opgeschot, zeggen pilotenvakbond VNV, Bondgenoten en KLM. Reden is het verschijnen van het regeerakkoord. De bonden en KLM bestuderen dat nu, omdat het akkoord grote gevolgen gaat hebben voor de cao.

Lees meer over:
KLM

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie