Beurzen New York willen woensdag weer open

NEW YORK - De beurzen in New York, de New York Stock Exchange (NYSE) en de Nasdaq, zijn van plan woensdag weer open te gaan. Dit ondanks het feit dat grote delen Manhattan nog onder water staan als gevolg van storm Sandy.

Wall Street bleef maandag en dinsdag gesloten. Het is voor het eerst sinds 1888 dat de NYSE twee dagen achter elkaar dicht bleef vanwege het weer.

De NYSE is bezig alternatieve systemen te testen voor het geval de beurzen woensdag toch nog gesloten blijven. Tientallen bedrijven hebben de publicatie van kwartaalcijfers deze week uitgesteld vanwege het noodweer.

Kwartaalcijfers

Een aantal bedrijven, waaronder Pfizer, McGraw-Hill, Thomson Reuters, Ralph Lauren en Time Warner, hebben de publicatie van de kwartaalcijfers uitgesteld vanwege Sandy.

Ford bracht dinsdag wel zijn resultaten naar buiten. De op twee na grootste automaker van de Verenigde Staten boekte in het derde kwartaal meer winst dan verwacht, dankzij hogere verkoopprijzen en lagere kosten in Noord-Amerika.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie