Deutsche Börse geeft omzetwaarschuwing

FRANKFURT - Het Duitse beursbedrijf Deutsche Börse heeft maandag zijn omzetdoel voor 2012 fors verlaagd. Minder schommelingen op de beurs zorgden voor minder handelstransacties dan verwacht. 

Vorig jaar profiteerde het beursbedrijf in dezelfde periode van de hoge volatiliteit van de aandelenmarkten, waardoor er bijvoorbeeld meer risico's werden afgedekt door middel van hedging.

Het concern verwacht nu een jaaromzet van ongeveer 1,95 miljard euro, in plaats van de eerdere voorspelling van tussen de 2,15 en 2,3 miljard euro. Ook zei het bedrijf dat de zwakke handel in oktober de eerdere voorspelling over het ebit-resultaat ''negatief zal beïnvloeden''. Eerder rekende het concern op een resultaat van tussen de 1,2 en 1,35 miljard euro voor 2012.

De omzet daalde in het afgelopen kwartaal tot 471 miljoen euro, van 579 miljoen euro een jaar eerder in het derde kwartaal. Het bedrijfsresultaat daalde van 333 miljoen euro tot 245,4 miljoen euro. 

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie