TOKIO - De beurs in Tokio is maandag vlak geëindigd. De Japanse beurs zag daarmee een eerdere kleine winst verdampen.

Winstwaarschuwingen van automaker Honda en telecomconcern NTT DoCoMo wogen op het sentiment. Beleggers bleven daarnaast terughoudend aangezien de Amerikaanse beurzen gesloten blijven vanwege orkaan Sandy.

De Nikkei sloot 3,72 punten lager op 8929,34 punten. Honda zakte 4,7 procent. De automaker verlaagde zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar. De verkopen van Honda in China staan onder druk door de opgelopen politieke spanningen tussen China en Japan.

Daardoor zijn Japanse producten uit de gratie in de grootste automarkt van het Verre Oosten. Ook de andere autofabrikanten Toyota en Nissan gingen mee omlaag en verloren respectievelijk 1,6 en 2,2 procent.

NTT DoCoMo leverde 6 procent in nadat het mobiele belbedrijf de verwachting van de operationele winst voor het gehele boekjaar neerwaarts bijstelde.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen maandag ook weinig beweging zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,2 procent lager in de middaghandel en in Sydney steeg de All Ordinaries 0,1 procent. De Kospi in Seoul bleef onveranderd.