ZEEWOLDE - De fabrikant van exclusieve sportwagens Spyker heeft in het derde kwartaal een positief resultaat behaald. Dat maakte Spyker vrijdag bekend zonder concrete cijfers te melden.

Het positieve resultaat is vooral te danken aan een boekwinst van 131 miljoen euro op een financiële herstructurering en de herkapitalisatie door het Chinese Youngman. Spyker en Youngman maakten in augustus bekend samen te gaan werken, waarbij Youngman 10 miljoen euro in Spyker investeert en daarvoor een belang krijgt van 29,9 procent.

Volgens Spyker heeft Youngman inmiddels 2,3 miljoen euro in het bedrijf gestoken en bezit de Chinese onderneming nu 12 procent van het uitstaande aandelenkapitaal van het bedrijf.

Productie starten

De sportwagenbouwer uit Zeewolde meldde dat dankzij de injectie van Youngman er weer middelen beschikbaar zijn om leveranciers te betalen en de productie van de C8 Aileron opnieuw op te starten. Er werd niet gemeld op welke termijn deze productie wordt hervat.

Spyker zei verder dat het verwacht van het strafbankje van Euronext te komen voor het aflopen van een termijn van 6 maanden, die het bedrijf in september van het beursbedrijf kreeg.