USG People blijft kampen met zwakke markt

ALMERE- Uitzendbedrijf USG People heeft in het derde kwartaal opnieuw last gehad van een zwakke marktvraag. De omzet daalde met 12 procent tot 746,2 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte het moederbedrijf van uitzendbureaus Start People en Unique vrijdag bekend.

De nettowinst kwam uit op 6,9 miljoen euro, tegen 11,7 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebita) zakte naar 27,1 miljoen euro, van 33,9 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Het bedrijf verlaagde de kosten met 6 miljoen euro en gaat aanvullende reorganisaties doorvoeren om de winstgevendheid te verbeteren. Deze reorganisaties zullen zo'n 100 banen kosten.

Lichtpuntjes

USG ziet wel lichtpuntjes in de marktontwikkeling. ''Vanaf augustus lieten de omzettrends een kleine maar stabiele verbetering zien over het gehele spectrum. De omzetdaling in vergelijking met vorig jaar zwakte af en op een paar markten zagen we zelfs een terugkeer van omzetgroei in september'', aldus topman Rob Zandbergen.

Desondanks geeft de onderneming, gezien de ''huidige onzekerheid in de markt'', geen verwachting af voor de resultaten over heel 2012.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie