Daimler wil 2 miljard besparen

FRANKFURT - De Duitse automaker Daimler wil tot 2014 zo'n 2 miljard euro aan kosten besparen. Dat kondigde het concern donderdag aan, een dag nadat het met een winstwaarschuwing naar buiten trad.

Om de winstgevendheid te handhaven bij de tak Mercedez-Benz, heeft Daimler een kostenbesparingsprogramma opgesteld. Doel is om uiteindelijk concurrenten als BMW in 2020 te overtroeven.

Daimler verlaagde woensdagavond de winstverwachting voor dit jaar met 1 miljard euro tot 8 miljard euro vanwege de ,,veel moeilijkere marktomstandigheden''. Topman Dieter Zetsche zei vorige maand al dat autodivisie Mercedes de winstdoelen dit jaar niet zal halen.

Ook het margedoel voor 2013 van 10 procent is voor Mercedes inmiddels moeilijk te halen, aldus het concern. De operationele winst daalde in het derde kwartaal met 2 procent tot 1,9 miljard euro, licht hoger dan de gemiddelde analistenverwachting.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie