AMSTERDAM - De desinvestering van drankentak ABC van Wessanen ligt op schema. Het concern verwacht een verkoopovereenkomst in het vierde kwartaal van het jaar, zo kondigde het donderdag aan in een tussentijds handelsbericht.

Wessanen boekte in het derde kwartaal een omzet van 138,5 miljoen euro, tegen 136,6 miljoen euro een jaar terug. De winst kelderde flink en kwam uit op 3,7 miljoen euro, van 8,1 miljoen euro in dezelfde verslagperiode een jaar geleden.

Het concern neemt op dit moment de eigen organisatie onder de loep. Conclusies zullen eind november worden bekendgemaakt. ''We mikken op het verminderen van complexiteit en het stroomlijnen van de processen'', aldus topman Piet Hein Merckens.

De omzet bij de tak Grocery, die biologische producten levert aan supermarkten, groeide in het derde kwartaal naar 65,8 miljoen euro, van 57,5 miljoen euro een jaar geleden.

Onderdeel HFS, de gespecialiseerde biologische winkels, zag de opbrengsten terugvallen van 54,7 miljoen euro tot 48 miljoen euro. Frozen Foods rapporteerde een omzet van 26,6 miljoen euro.