TOKIO - De beurs in Tokio is dinsdag na een wisselvallige handelssessie onveranderd gesloten. Beleggers namen wat gas terug na zes winstbeurten op rij. Verliezen onder de elektriciteitsbedrijven wogen op het sentiment.

Exportbedrijven bleven echter profiteren van een verzwakking van de Japanse yen en hielden de hoofdindex in evenwicht. De Nikkei eindigde 3,5 punten hoger op 9014,25 punten.

Kansai Electric Power zakte bijna 13 procent. Volgens het Japanse persbureau Jiji zal het elektriciteitsbedrijf dit jaar geen dividend uitkeren.

Het bedrijf kampt met stijgende kosten voor het importeren van olie en gas aangezien de meeste van zijn kerncentrales nog altijd buiten gebruik zijn. Ook andere energieproducenten stonden onder druk. Chubu Electric Power en Tohoku Electric Power verloren respectievelijk 9,9 en 11,2 procent.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen dinsdag een gemengd beeld zien. In Sydney steeg de All Ordinaries 0,1 procent en de Kospi in Seoul verloor 0,8 procent. In Hongkong was de aandelenmarkt gesloten vanwege een nationale feestdag.