Engelse investeerder neemt genealogiesite Ancestry.com over

AMSTERDAM - De Engelse investeerder Permira heeft de genealogiewebsite Ancestry.com voor maar liefst 1,6 miljard dollar (1,2 miljard euro) overgenomen.

Dit meldt Ancestry maandag. Permira ziet familie-historisch onderzoek meer dan alleen als een nichemarkt. Bovendien moeten de abonnees van de website verwaand raken met technologische innovaties, diepere archieven en een breder internationaal publiek. Zo is uitbreiding naar West-Europa een doel.

Einde beurs

Permira haalt, in samenwerking met het management en investeringsbedrijf Spectrum Equity, de website van de beurs.

Eind 2009 besloot Ancestry.com de beurs op te gaan en haalde daar toen honder miljoen dollar (77 miljoen euro) mee op. In het tweede kwartaal van 2012 boekte de website een omzet van 119 miljoen dollar (91 miljoen euro), wat een stijging betreft van 18 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.

Familiegeschiedenis

Op Ancestry.com zijn van 4,3 miljard wereldburgers de geboorte- en sterfgegevens te vinden. Hierdoor kunnen abonnees van de website, die 13 tot 35 dollar per maand betalen, hun familiegeschiedenis verzamelen.

Op dit moment kent Ancestry zo'n twee miljoen gebruikers. Ancestry, dat een nettowinst boekte van twintig miljoen dollar in het tweede kwartaal van dit jaar, is in Nederland bekend onder de naam Mundia.
 

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie