Investeerder Gilde wil TMC overnemen

AMSTERDAM - Investerdeer Gilde Buy Out Partners heeft een bod van 69,2 miljoen euro uitgebracht op de beursgenoteerde detacheerder van technisch personeel TMC, zo maken beide partijen maandag bekend.

Raad van bestuur van TMC beveelt het openbaar bod unaniem aan. Het bod van 18.75 euro per aandeel is de hoogste prijs ooit voor aandelen TMC.

Het gaat daarbij om een premie van 25 procent op de slotkoers van het aandeel TMC op 19 oktober, de laatste werkdag voor publicatie van het bod. Gemeten over de gemiddelde slotkoers van de afgelopen 12 maanden gaat het om een premie van 47 procent.

TMC zal haar activiteiten onder dezelfde naam en als zelfstandige onderneming blijven voortzetten. "Gilde onderschrijft de visie en groeistrategie zoals deze momenteel wordt uitgedragen door de Raad van Bestuur van TMC", aldus het gezamenlijke persbericht.

"TMC krijgt de mogelijkheid om verder te groeien, zowel organisch als door middel van acquisities, om zo haar huidige marktpositie te verstevigen. Gilde heeft zich gecommitteerd om de onderneming onder haar huidige management te laten blijven opereren."

Bij TMC, opgericht in 2000, werken ruim 500 mensen. 

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie