Nikkei sluit nipt hoger

TOKIO - De beurs in Tokio is maandag nipt hoger gesloten. De Japanse beurs wist zich daarmee te herstellen van een eerder koersverlies. 

De stemming werd bij opening gedrukt door de forse koersverliezen op Wall Street van afgelopen vrijdag. Een flinke daling van de Japanse export in september woog eveneens op het sentiment. De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,1 procent hoger op 9010,71 punten.

De export in Japan nam vorige maand met 10,3 procent af. Dat is de sterkste daling sinds mei vorig jaar. De uitvoer naar China stond hevig onder druk door het conflict tussen Japan en China over een eilandengroep in de Zuid-Chinese Zee.

Aan het bedrijvenfront klom Sharp 7,4 procent. Volgens Japanse media wil de beeldschermenmaker de productie van energiebesparende HD-schermen voor ultrabook computers opschroeven. Handelsbedrijf Mitsubishi Corp zakte daarentegen 1,8 procent na een verlaging van de winstverwachting.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen overwegend verliezen zien. In Sydney zakte de All Ordinaries 0,6 procent en de Kospi in Seoul verloor 0,1 procent. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,5 procent hoger in de middaghandel.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie