ZALTBOMMEL - Qurius gaat toch akkoord met het verlaagde overnamebod dat Prodware eerder deze maand uitbracht op zijn resterende activiteiten. 

Dat maakte de automatiseerder maandag bekend. Het bod bleek in de huidige situatie ''de best haalbare oplossing'', aldus het bedrijf.

De werkmaatschappijen worden in twee stappen overgedragen aan Prodware. Voor de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland betaalt het Franse bedrijf 2,5 miljoen euro in contanten.

Dat is inmiddels betaald en grotendeels gebruikt ter versterking van Qurius Nederland. Verder betaalt Prodware 3,5 miljoen euro in eigen aandelen, die worden overgedragen aan Qurius Nederland om het werkkapitaal te versterken.

Tsjechië

Voor de werkmaatschappijen in Nederland en Tsjechië ontvangt Qurius 2,36 miljoen euro in aandelen Prodware. Dat bedrag zal worden uitgekeerd aan de aandeelhouders, na aftrek van de kosten van de liquidatie van het bedrijf. Die worden geraamd op circa 1 miljoen euro. Verder neemt Prodware de schuld van 9,5 miljoen euro van Qurius over.

Afgelopen zomer kwamen de twee bedrijven een overname overeen waarbij zeker 7 miljoen euro zou kunnen worden verdeeld onder de aandeelhouders van Qurius. Daar kwamen de Fransen begin deze maand echter op terug.

Sindsdien heeft Qurius gezocht naar andere potentiële kopers voor de divisies in Nederland en Tsjechië, maar die zoektocht heeft niets opgeleverd.

Ook met Prodware is opnieuw onderhandeld om er nog een betere overnameprijs uit te slepen. Het Franse bedrijf bleek echter ,,in zeer beperkte mate bereid haar bod van 3 oktober aan te passen'', aldus Qurius.