Wall Street blijft afwachtend

NEW YORK - De beurzen in New York toonden donderdag weinig beweging.

Wall Street kreeg nog enige steun van goede cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt, maar beleggers bleven onzeker over het cijferseizoen en de economie.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het einde van de handel 18,58 punten (0,1 procent) lager op 13.326,39 punten. De brede S&P 500 klom een fractie tot 1432,84 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 2,40 punten (0,1 procent) naar 3049,38 punten.

De uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten gingen vorige week met 30.000 omlaag tot 339.000, het laagste niveau in meer dan 4 jaar. Economen hadden juist op een lichte stijging van het aantal aanvragen gerekend.

Sprint Nextel, de op twee na grootste aanbieder van mobiele telefonie in de VS, klom ruim 14 procent. Volgens mediaberichten aast het Japanse mobieletelefoniebedrijf Softbank op een belang van ruim twee derde in zijn Amerikaanse branchegenoot. Met de koop zou een bedrag gemoeid zijn van ten minste 1 biljoen yen (circa 10 miljard euro).

Citigroup verhoogde het beleggingsadvies voor Amerikaanse aandelen. Volgens de bank kunnen Amerikaanse fondsen profiteren van agressieve steunplannen van centrale banken en een sterk momentum in de winsten.

Amerikaanse banken zaten in de lift door vermeende plannen van de EU om soepeler te zijn met de strengere kapitaaleisen voor banken. Bank of America steeg 1,4 procent en JPMorgan Chase klom 0,8 procent. JPMorgan en Wells Fargo komen vrijdag met cijfers.

Het aandeel Fastenal klom 8,4 procent. De producent van onder meer bouten en moeren kwam met beter dan verwachte cijfers. Oshkosh dat gepantserde vrachtwagens voor het Amerikaanse leger maakt, klom 11,3 procent. Superbelegger Carl Icahn wil het bedrijf overnemen.

Winkelketen Safeway daalde 3,5 procent na de bekendmaking van cijfers die achterbleven bij de verwachtingen van analisten.

Apple zakte 2 procent. Het bedrijf verloor bij een Amerikaanse rechtbank een juridische slag in de langlopende strijd met concurrent Samsung over patenten.

De euro was 1,2929 dollar waard, tegen 1,2928 dollar het eind van de Europese beurshandel donderdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 1,3 procent tot 92,47 dollar per vat en Brentolie werd 1,4 procent duurder.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie