Nikkei eindigt fors lager

TOKIO - De beurs in Tokio is woensdag stevig onderuit gegaan.

De vrees dat de bedrijfsresultaten in het laatste kwartaal onder druk zullen staan door de zwakke wereldwijde economische groei bleef zorgen voor een negatieve stemming op de Japanse beurs. De Nikkei eindigde 2 procent lager op 8596,23 punten.

Vooral technologiebedrijven werden van de hand gedaan in navolging van de koersverliezen onder de Amerikaanse technologiebedrijven. Sony zakte 1,9 procent en Toshiba daalde 4,2 procent.

Toyota

Ook de Japanse autofabrikanten stonden onder druk na de bevestiging dat de autoverkopen in China vorige maand met 35 tot bijna 50 procent zijn afgenomen door de eilandenruzie tussen Japan en China. Marktleider Toyota, die tevens liet weten 7,4 miljoen auto's terug te roepen vanwege storingen van de elektrische ramen, leverde bijna 2 procent in.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen ook verliezen zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,2 procent lager in de middaghandel en de All Ordinaries in Sydney zakte 0,3 procent. In Seoul verloor de Kospi 1,6 procent.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie