Lichte verliezen op beurzen

AMSTERDAM - De Europese aandelenmarkten zijn woensdag met lichte verliezen gesloten. De verslechterde economische vooruitzichten en vrees voor tegenvallende kwartaalcijfers van bedrijven drukten de stemming.

De AEX-hoofdindex in Amsterdam sloot na een rustige handelsdag 0,3 procent lager op 326,80 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 526,57 punten. De hoofdgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs verloren 0,4 tot 0,6 procent.

Roestvrijstaalproducent Aperam was de sterkste daler in de AEX met een verlies van ruim 3 procent. Verffabrikant AkzoNobel volgde met een verlies van 2 procent. De sterkste stijger onder de Amsterdamse hoofdfondsen was KPN. Het telecomconcern werd 2,7 procent meer waard.

Bank en verzekeraar ING daalde 0,2 procent. Persbureau Reuters meldde dat ING zijn verzekeringstak in Maleisië voor 1,5 à 1,7 miljard dollar verkoopt aan AIA Group.

TNT Express

Pakketbezorger TNT Express eindigde onveranderd, ondanks een bericht in zakenkrant Financial Times dat de Europese Commissie bezwaar gaat maken tegen de overname van het bedrijf door het Amerikaanse UPS.

In Parijs behoorde het lucht- en ruimtevaartconcern EADS tot de uitblinkers. Het aandeel steeg 5,3 procent nadat bekend was geworden dat fusiegesprekken met het Britse defensieconcern BAE Systems zijn stukgelopen op politieke tegenstand. BAE Systems werd in Londen 1,4 procent minder waard.

De euro was 1,2885 dollar waard, net zoveel als aan het eind van de Europese beurshandel dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,1 procent tot 92,51 dollar per vat en die van Brentolie steeg 0,2 procent tot 114,73 dollar per vat.

Tip de redactie