BMW Group noteert recordmaand september

AMSTERDAM - Van een economische crisis bij BMW en Mini lijkt geen sprake. Het concern rapporteerde namelijk de hoogste autoverkopen in september ooit.

In deze tijden een recordmaandje pakken is natuurlijk al iets om als bedrijf blij van te worden. Nu komt er nog eens bij dat BMW Group ook nog nooit zoveel auto's heeft verkocht in de eerste negen maanden van een jaar.

In totaal zijn er vorige maand 177.716 voertuigen verkocht waar het logo van BMW, Mini of Rolls-Royce op de neus prijkte. Dat is 11,6% hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. In de eerste negen maanden van dit jaar wist het concern 1.355.502 voertuigen op kenteken te zetten, een toename van 8,3% vergeleken met vorig jaar.

BMW

Nu is het natuurlijk logisch dat het leeuwendeel van deze aantallen voor de rekening van BMW zelf komen. van de 1.355.502 verkochte BMW Group'ers zijn er 1.109.962 van BMW zelf. De heren uit Beieren verkochten 14,3% meer auto's in september dan vorig jaar: 146.843 stuks.

De nieuwe 1-Serie heeft een enorme verkoopboost veroorzaakt, er werden er 51,1% meer kleine Beamers verkocht dan van het vorige model in 2011. De 1-Serie teller staat sinds de lancering van het nieuwe model, in september vorig jaar, op meer dan 150.000 stuks. De verkooptopper is, hoe kan het ook anders, de 3-Serie.

Met 39.302 verkochte Dreiers in september werden er daar bijna 10% meer van op kenteken gezet. De 5- en 6-Serie stijgen respectievelijk met 7,9 en 222.6(!)%. De grote stijging bij de 6-Serie is eveneens te danken aan het nieuwe model. Van de X3 vonden 20% meer exemplaren hun weg naar een nieuw baasje.

Mini

Dan de hippe kleintjes. Mini verkocht in september 30.562 exemplaren, 0,6% meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Klein verschil dus. De eerste negen maanden van dit jaar vonden echter 7,2% meer Mini's een nieuw thuis bij iemand voor de deur.

Rolls-Royce

Hier zal de koffie net wat minder smaken dan bij BMW of Mini. De Britse nobelman liep niet zo lekker en kon 4,7% minder giganten aan de man brengen in deze eerste negen maanden.

In Europa verkocht het concern in september 4,8% meer auto's dan in september 2011. Over de afgelopen negen maanden is verder weinig verschil te merken ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
 

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie