ING verkoopt Brits onderdeel aan Barclays

AMSTERDAM - ING verkoopt zijn Britse spaar- en hypotheekonderdeel ING Direct UK aan Barclays. Dat maakte het bank- en verzekeringsconcern dinsdag bekend, zonder de overnameprijs te vermelden.

Met de verkoop verwacht ING 330 miljoen euro aan kapitaal vrij te spelen. Daar staan wel boekverliezen van in totaal 320 miljoen euro na belastingen tegenover. De transactie zal daardoor per saldo geen gevolgen hebben voor de kapitaalbuffers van ING.

Barclays neemt 10,9 miljard pond (13,4 miljard euro) aan spaargeld over en 5,6 miljard pond (6,9 miljard euro) aan hypotheken. ING Direct UK heeft ongeveer 1,5 miljoen klanten. Er werkten eind augustus circa 750 mensen. De transactie wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2013 afgerond.

Oprichting

ING Direct UK werd in 2003 opgericht. ''ING Direct UK heeft in de afgelopen jaren in een zeer concurrerende markt geopereerd en ik ben trots op de uitstekende dienstverlening aan klanten door ons Britse team. Met Barclays hebben we een bedrijf gevonden dat een uitstekende dienstverlening kan blijven bieden'', aldus topman Jan Hommen van ING in een toelichting.

ING is momenteel bezig al zijn activiteiten tegen het licht te houden. Eerder werden al onderdelen in de Verenigde Staten, Canada en Azië verkocht of in de etalage gezet. Maandag maakte ING nog bekend een belang in een Chinees samenwerkingsverband te verkopen.

Lees meer over:
ING

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie