Winst HTC daalt weer sneller

AMSTERDAM - HTC ziet voor het vierde kwartaal op rij de winst dalen als gevolg van de harde concurrentie op de smartphonemarkt. De daling pakt zelfs groter uit dan vorige kwartalen.

Het bedrijf maakte maandag bekend dat er 4 miljard Taiwanese dollar (ongeveer 105 miljoen euro) aan winst is geboekt in het derde kwartaal van 2012.

Dat is fors lager dan de 18,7 miljard Taiwanese dollar die in dezelfde periode een jaar geleden gemeld werd. Het betrof toen een recordkwartaal voor HTC. De winst is in een jaar tijd dus afgenomen met bijna 79 procent.

Eind 2011 begon de financiële situatie te verslechteren. Hoewel er nog steeds winst gemaakt wordt, liep dat cijfer per kwartaal met zo’n 70 procent terug in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

In het tweede kwartaal van 2012 leek de situatie zich te herstellen. De winst nam toen 'slechts' met 57,8 procent af. De dip lijkt nu echter weer terug. In het afgelopen kwartaal wist HTC een totale omzet te behalen van 70,2 miljard Taiwanese dollar, zo’n 1,9 miljard euro.

One-serie

Hoewel HTC geen cijfers deelt over de smartphoneverkoop is de tegenvallende verkoop van de One-serie mede verantwoordelijk voor de slechte cijfers. De HTC One V, One S en One X worden sinds april verkocht en kregen positieve kritieken in internationale media. Toch viel de verkoop tegen en moest HTC het afleggen tegen Samsung en Apple.

Lees meer over:
HTC

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie