Rosneft investeert in oude raffinaderijen

MOSKOU - De Russische oliemaatschappij Rosneft gaat de komende drie jaar 18 miljard dollar investeren in zijn raffinaderijen. Dit maakte het staatsbedrijf zaterdag bekend.

De oliegigant onthulde in totaal 25 miljard dollar te besteden aan modernisering van de oude raffinaderijen uit het Sovjet-tijdperk.

Daarvan is 7 miljard dollar reeds aan de raffinaderijen uitgegeven, terwijl nog eens 18 miljard aan investeringen volgen tot het jaar 2016, zei Rosneft-president Igor Sechin tijdens een ontmoeting met investeerders in Londen.

Het programma maakt het mogelijk om het aandeel van lichte olieproducten te verhogen van 56 procent naar 78 procent. Rosneft, het grootste oliebedrijf van Rusland, investeerde verder 500 miljoen dollar in nieuwe offshoreprojecten in 2012, aldus Sechin.

Kapitaal aantrekken

De bijeenkomst in Londen wordt algemeen gezien als een poging buitenlands kapitaal aan te trekken om de Britse gigant BP uit te kopen uit de Russische joint venture TNK-BP.

Het Britse bedrijf heeft laten doorschemeren in Rusland actief te willen blijven nadat het uit TNK-BP stapt. Rosneft onderhandelt over een aandelenruil die kan leiden tot een gezamenlijke exploratie in het Noordpool-gebied.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie