MILAAN - De Italiaanse autofabrikant Fiat wil een nieuwe poging wagen om het verlieslijdende automerk Opel voor een prikkie over te nemen van het Amerikaanse General Motors (GM). Dat meldde de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore vrijdag.

De topman van Fiat zou Opel voor een zeer klein bedrag in handen willen krijgen, aldus de krant. In 2009 deed Fiat ook al een bod op Opel, maar dat leidde tot niets. GM ging vervolgens een samenwerking aan met het Franse PSA Peugeot Citroën.

Fiat nam eerder al wel het failliete Amerikaanse autoconcern Chrysler over in ruil voor technologie om kleine auto's te maken.

Voorwaarde voor een overname van Opel door Fiat zou wel zijn dat de samenwerking met PSA wordt stopgezet. Opel lijdt zware verliezen en wil fabrieken sluiten om kosten te besparen.

GM liet in een reactie weten dat een verkoop van Opel niet aan de orde is. "Opel staat niet te koop. GM is volledig gecommitteerd aan Opel. Opel is een volledig geïntegreerd onderdeel van onze wereldwijde aanwezigheid en van vitaal belang voor het succes van GM in Europa.'' Het concern zei verder dat de samenwerking met PSA geheel op koers ligt.