TOKIO - De beurs in Tokio is donderdag hoger gesloten. Beleggers stapten weer in de markt na de recente koersverliezen, die de Japanse beurs naar het laagste niveau in 4 weken tijd duwden.

De stemming werd daarbij gesteund door meevallende Amerikaanse macrocijfers. De Nikkei eindigde 0,9 procent hoger op 8824,59 punten.

Een daling van de Japanse yen ten opzichte van de Amerikaanse dollar zorgde voor winsten onder de Japanse exportbedrijven. De automakers Toyota, Nissan en Honda stegen daardoor tussen 3 en 5 procent.

Oliefondsen stonden echter onder druk door een scherpe daling van de olieprijs. Ook technologiebedrijven werden van de hand gedaan na een winstwaarschuwing van de Amerikaanse computermaker Hewlett-Packard.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen weinig beweging zien. In Hongkong bleef de Hang Seng-index onveranderd en in Sydney steeg de All Ordinaries 0,3 procent. In Seoul, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, zakte de Kospi 0,2 procent. De beurzen in China zijn de hele week gesloten.