TOKIO - De beurs in Tokio is woensdag na een schommelende handelssessie lager gesloten. Beleggers bleven langs de zijlijn vanwege de aanhoudende onzekerheid over een Spaans hulpverzoek.

Ook werd gewacht op het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat aan het einde van de week wordt vrijgegeven. De Nikkei eindigde 0,5 procent lager op 8746,87 punten.

Fast Retailing steeg 3,7 procent. Volgens de zakenkrant Nikkei zal de eigenaar van de kledingketen Uniqlo dit boekjaar, dat eindigt op augustus 2013, meer dan 1 biljoen yen (9,9 miljard euro) aan omzet behalen. Autofabrikant Toyota won 0,4 procent na een sterke stijging van de autoverkopen in de Verenigde Staten in september.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten weinig beweging zien. In Hongkong, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, ging de Hang Seng-index 0,1 procent vooruit. In Sydney steeg de All Ordinaries 0,2 procent. De beurs in Seoul bleef dicht vanwege een nationale feestdag. De aandelenmarkten in China zijn de hele week gesloten.