ROTTERDAM - Een toestel van vliegtuigmaatschappij Lufthansa is maandag voor het eerst op Rotterdam The Hague Airport aangekomen om de nieuwe verbinding tussen Rotterdam en München in gebruik te nemen.

Lufthansa gaat twee keer per dag vliegen van zowel Rotterdam als München.

De Rotterdamse VVD-wethouder Jeannette Baljeu (regionale economie en verkeer) vindt de verbinding erg belangrijk voor de steden Rotterdam, Den Haag en de regio, omdat daardoor de stedelijke economieën kunnen groeien.

"Natuurlijk hebben we toeristen nodig om de massa te kunnen krijgen die zo'n verbinding in stand kan houden, maar er moet ook een zakelijk component in zitten'', aldus Baljeu.

Meer en 'goede vluchten'

Rotterdam wil wel meer vluchten, maar dan wel "goede vluchten'', zegt Baljeu. "We willen vluchten hebben waarmee onze economie en toeristische aantrekkelijkheid worden versterkt. Het moet dus echt iets toevoegen voor Rotterdam.'' München stond al lang op het verlanglijstje van de gemeente om daarmee een verbinding op te zetten. Die is vanaf maandag een feit.

Daarmee heeft Rotterdam direct een vliegveld aan zich gekoppeld, waarvandaan op 120 andere bestemmingen in 45 landen wordt gevlogen. "Zo kunnen mensen ook via Rotterdam The Hague Airport naar alle uithoeken over de wereld vliegen.'' Een vlucht van Rotterdam naar München duurt ongeveer 1,5 uur.