AMSTERDAM – De Amerikaanse bank Bank of America wil 2,4 miljard dollar (1,9 miljard euro) aan schikkingsgeld betalen aan aandeelhouders in een zaak waarin de bank wordt beschuldigd van het achterhouden van financiële informatie.

Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times vrijdag. Bank of America wordt er van beschuldigd informatie te hebben achtergehouden over de financiële gezondheid van investeringsbank Merrill Lynch, die in 2008 werd overgenomen.

Een rechter moet de schikking nog goedkeuren. Mocht dat niet gebeuren, dan zou Bank of America volgende maand terechtkomen in een rechtszaak, die de bank nog veel meer schade kan berokkenen.

Onder de aandeelhouders die Bank of America aanklaagden zit ook het Nederlandse pensioenfonds Zorg en Welzijn. Tegen ANP laat een woordvoerder weten dat het nog niet duidelijk is hoeveel geld het pensioenfonds kan verwachten, maar in ieder geval gaat het om "miljoenen".

Bank of America ontkent de malafide praktijken, maar zegt dat het met de schikking wil voorkomen een “duur en langdurig proces” te moeten voeren.