AMSTERDAM – Het Belgische duurzame energiebedrijf Electrawinds gaat fuseren met het Duitse investeringsfonds ECT1. De Belgen hopen zo miljoenen aan investeringsgeld binnen te halen.

De aandeelhouders van ECT1 (European Clean Tech I) hebben vrijdag de fusieplannen van de ondernemingen goedgekeurd. Electrawinds verwacht nu dat de fusie binnen een week kan plaatsvinden.

De combinatie ECT-Electrawinds zal voorlopig onder de naam ECT op de beurs van Frankfurt een notering hebben en daarbij gebruik maken van de notering die ECT1 al heeft.

De fusie betekent voor Electrawinds de toegang tot nieuw kapitaal. Voor ECT1 houdt het samengaan in dat het daadwerkelijk een bedrijf wordt met activiteiten, in plaats van louter een investeringsvehikel.

Luc Desender, directeur van Electrawinds, laat in een persbericht weten dat het bijzonder is dat deze fusie “in de huidige marktomstandigheden” is goedgekeurd. “Het toont aan dat er een sterk geloof is in de toekomst en de verdere groei van ons bedrijf.”

Electrawinds heeft zonneparken, windparken en biomassainstallaties in zijn portfolio, in België en in een aantal andere landen zoals Zuid-Afrika, Frankrijk en Bulgarije. Het bedrijf had in 2011 een omzet van 116 miljoen euro.