AMSTERDAM - Supermarktconcern Ahold verhuist volgend jaar zijn hoofdkantoor van Amsterdam terug naar Zaandam, zo maakte het bedrijf vrijdag bekend.

De terugkeer naar de 'geboortegrond' van de onderneming volgt op een verblijf van bijna 8 jaar in de hoofdstad. In Zaandam zijn al de bestuurscentra van Ahold Europa, Albert Heijn, Etos en Gall & Gall gevestigd.

De verhuizing in het tweede kwartaal van 2013 zal Ahold kostenbesparingen opleveren, liet topman Dick Boer weten. Hoeveel Ahold denkt te bezuinigen, maakte het niet bekend.

Een andere overweging is om het managementteam van alle Ahold-onderdelen dichter bij elkaar brengen, zo liet een woordvoerder van het concern weten. Het bestuur van Ahold en circa 150 werknemers die nu nog vlak bij het Centraal Station in Amsterdam werken, worden straks gehuisvest in het Ahold-gebouw bij het station van Zaandam waar de werknemers van de dochterondernemingen zitten.

"In Zaandam profiteren we van de aanwezigheid van onze collega's van Ahold Europe, terwijl we nog altijd in de buurt blijven van Amsterdam en Schiphol. We bedanken de stad Amsterdam voor de gastvrijheid in de afgelopen acht jaar", vertelde De Boer.