TOKIO - De beurs in Tokio is donderdag hoger gesloten. Na de forse verliesbeurt van een dag eerder stapten beleggers weer voorzichtig in de markt.

De stemming werd daarbij gesteund door speculatie op nieuwe stimuleringsmaatregelen van de Chinese overheid. De Nikkei eindigde 0,5 procent hoger op 8949,87 punten.

De Japanse exportbedrijven, die in de afgelopen 2 weken flink onder druk stonden door de eilandenruzie met China, toonden wat herstel. Bouwmachinemaker Komatsu steeg 2,2 procent.

De Japanse makers van internetspelletjes Gree en DeNA werden daarentegen van de hand gedaan nadat de Japanse zakenkrant Nikkei meldde dat het mobiele telecomconcern NTT DoCoMo een eigen 'social gaming' netwerk wil lanceren. Gree zakte ruim 12 procent en DeNA verloor meer dan 9 procent.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten ook winsten zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 1,4 procent hoger in de middaghandel en de Kospi in Seoul steeg 0,4 procent. De All Ordinaries in Sydney won 0,5 procent. In China herstelde de beurs van de laagste niveaus sinds februari 2009 en klom de Shanghai Composite 2,8 procent.