TOKIO - De beurs in Tokio is dinsdag licht hoger gesloten. De Japanse beurs kende een grillige handelssessie en schommelde gedurende de dag tussen winst en verlies. 

De omzetten waren daarbij zeer laag. Beleggers bleven terughoudend door de zorgen over de groei van de wereldeconomie. De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,3 procent in de plus op 9091,54 punten.

De Japanse maker van bouwmachines Komatsu verloor 1 procent nadat het Amerikaanse Caterpillar, 's werelds grootste machinebouwer, zijn winstprognose verlaagde. Het concern zegt last te hebben van zwakke economische omstandigheden over de hele wereld.

Olympus klom 0,3 procent. Drie voormalige bestuurders van het Japanse technologieconcern hebben bekend dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan boekhoudfraude. Ook het bedrijf zelf bekende schuld.

De andere beurzen in het Verre Oosten gingen licht omlaag. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,1 procent lager in de middaghandel en de All Ordinaries in Sydney zakte 0,4 procent. De Kospi in Seoul daalde 0,6 procent.