STOCKHOLM - Victor Muller van autobouwer Spyker heeft een geschil met de belastingdienst van Zweden. Dat bevestigde hij zaterdag tegen het ANP.

Zweden wil dat hij belasting betaalt over het geld dat hij verdiende als bestuurder van Saab. Maar Muller is betaald via een bedrijf op de Nederlandse Antillen en weigert te betalen.

Volgens Zweedse media heeft Muller een naheffing van ongeveer 2 miljoen kronen gekregen, omgerekend ruim 200.000 euro. Muller zelf zei zaterdag dat hij nog geen besluit van de belastingdienst heeft ontvangen. ''Zo gaat dat blijkbaar in Zweden, eerst horen de media het. Misschien krijgen we deze week het besluit binnen. Dan gaan we besluiten hoe we ons hiertegen verweren.''

Saab

Spyker kocht begin 2010 het noodlijdende Saab. Muller werd bestuursvoorzitter van het moederbedrijf Swedish Automobile. In die tijd zou hij 425.000 kronen (ongeveer €50.000) per maand hebben gekregen.

De overname werd geen succes. Saab ging failliet. Enkele weken geleden werd de overname door een consortium van Chinese, Zweedse en Japanse investeerders afgerond. De nieuwe eigenaren gaan elektrische auto's bouwen voor de Chinese markt.