AMSTERDAM - ABN AMRO MeesPierson, de private banking-tak van ABN Amro, gaat weer meer in aandelen beleggen.

MeesPierson vertrouwt erop dat de beslissing van de Europese Centrale Bank om weer staatsobligaties van Europese probleemlanden te gaan opkopen een blijvend positief effect heeft op de aandelenkoersen in Europa. Dat liet MeesPierson dinsdag weten.

"Volgens ons is het daarom tijd om de veilige havens waar wij ons de afgelopen kwartalen hebben opgehouden, te verlaten", vindt hoofd beleggingsstrategie van MeesPierson Ben Steinebach.

Beleggingstak

De beleggingstak van ABN Amro heeft net als veel andere grote beleggers sinds het uitbreken van de financiële crisis steeds meer zijn heil gezocht in minder risicovolle staats- en bedrijfsobligaties.

Volgens Steinebach worden Europese aandelen de afgelopen jaren structureel ondergewaardeerd ten opzichte van hun Amerikaanse tegenhangers. Sinds 2008 heeft de AEX bijna veertig procent van zijn waarde verloren, terwijl aan de Dow Jones-index genoteerde aandelen nauwelijks minder waard zijn geworden.

De beleggingstak van ABN Amro verhoogt daarom zijn belang in Europese aandelen, onder meer in de financiële sector.

MeesPierson steekt naast Europese aandelen ook weer meer geld in beursgenoteerd winkelvastgoed in de Verenigde Staten.

"Het jaar 2012 markeert mogelijk een keerpunt, voor de Verenigde Staten in economisch opzicht en voor de Europese Unie in politieke zin", stelt Steinebach optimistisch.