Beurs Midden-Oosten omhoog ondanks rellen

DUBAI - Beleggers in het Midden-Oosten trokken zich zondag weinig aan van de gewelddadige protesten tegen de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims'. 

De aandelenmarkten in de regio waren vooral positief gestemd na de bekendmaking van nieuwe stimuleringsmaatregelen door de Amerikaanse Federal Reserve.

De aandelenbeurs in Egypte bereikte zondag in de tussentijdse handel met een winst van 2,3 procent het hoogste niveau sinds januari vorig jaar. De markt in Abu Dhabi klom 0,8 procent. De beurzen in Oman, Qatar, Dubai en Bahrein noteerden plussen tot 0,6 procent. Alleen in Saudi-Arabië en Koeweit stonden lichte minnen op de borden.

De Fed maakte afgelopen week bekend opnieuw miljarden in de Amerikaanse economie te gaan pompen. Ook de hogere olieprijs gaf beleggers in het Midden-Oosten goede moed. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg vorige week met 2,7 procent tot 99,06 dollar.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie