AMSTERDAM – Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, zou vaker een toespraak moeten houden. Zijn halfuur durende speech op een technologieconferentie in San Francisco zorgde deze week voor 6,8 miljard dollar extra beurswaarde.

Dat schrijft het Amerikaanse persbureau Reuters vrijdagavond (lokale tijd).

Het kwakkelende aandeel Facebook sloot vrijdag op de beurs 6,2 procent hoger op 22 dollar. In totaal wist het aandeel er deze week 13 procent bij te schrijven, wat omgerekend neerkomt op 6,8 miljard dollar.

De 28-jarige Zuckerberg sprak afgelopen dinsdag voor het eerst in het openbaar na de turbulente en teleurstellende beursgang van Facebook in mei van dit jaar.

De oprichter heeft de reputatie om zijn tijd te besteden aan het verstevigen van zijn bedrijf van binnenuit, in plaats van naar buiten toe te treden om het te promoten onder investeerders.

Comfortabeler

“Mensen beginnen zich een beetje comfortabeler te voelen. Het sentiment lijkt te verbeteren”, zegt een analist tegen Reuters.

De voortgang in het introduceren van een nieuwe advertentietool waarmee bedrijven consumenten op het sociale netwerk beter kunnen bereiken, werd door beleggers en analisten positief ontvangen.

Toch noteert het aandeel van het grootste sociale netwerk (955 miljoen gebruikers) nog altijd flink lager dan de 38 dollar waarmee het debuteerde op de beursvloer.