Doe-het-zelfketen Home Depot voelt vertraging China

ATLANTA - De grootste doe-het-zelfketen ter wereld, het Amerikaanse Home Depot, gooit zijn strategie in China volledig om, zodat het bedrijf het hoofd kan bieden aan de vertraging van de economische groei in het land.

Home Depot meldde dat het alle zeven grote winkels in China sluit en zich gaat toeleggen op onlineverkoop en kleinere verkooppunten.

Home Depot is de zoveelste internationale detailhandelaar die last blijkt te hebben van de afkoelende economie van China. Eerder deze week gaf het luxe Britse modehuis Burberry al een winstwaarschuwing, onder meer omdat de zaken in China minder gaan dan voorheen.

Bij Home Depot speelt ook mee dat andere grote doe-het-zelfketens al eerder een stevige positie op de Chinese markt hadden veroverd, zoals het Britse Kingfisher. Daarnaast lijkt het doe-het-zelfconcept niet altijd aan de Chinezen besteed. ''China is meer een 'doe-het-voor-mij' markt'', aldus een woordvoerster van Home Depot.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie