TOKIO - De beurs in Tokio is donderdag licht hoger gesloten. De stemming werd gesteund door de goedkeuring van het Europese noodfonds ESM in Duitsland. Ook wordt gehoopt dat de Amerikaanse Federal Reserve later op de dag een nieuwe steunronde zal aankondigen.

De Nikkei eindigde 0,4 procent hoger op 8995,15 punten. Eerder op de dag wist de Japanse beurs voor het eerst sinds 2 weken tot boven de 9000 punten te stijgen.

De Japanse toeleveranciers van het Amerikaanse technologiebedrijf Apple stonden in de belangstelling na de presentatie van de iPhone 5. Meiko Electronic klom ruim 10 procent, terwijl Foster Electric en Sumida Corp respectievelijk 5,6 en 2,6 procent wisten te winnen.

Sony en Panasonic stegen 2,1 en 1,8 procent. Beide technologiebedrijven lieten weten te gaan snijden in de salarissen van managers.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,2 procent hoger in de middaghandel. De Kospi in Seoul bleef onveranderd en de All Ordinaries in Sydney zakte 0,5 procent.