ThaiBev doet bod op Fraser & Neave

BANGKOK - Thai Beverage (ThaiBev) heeft samen met TCC Assets Limited een bod uitgebracht op Fraser & Neave (F&N). Dat werd woensdagavond laat bekendgemaakt.

Eerder gingen al geruchten rond dat ThaiBev gesprekken voerde met een partner over een gezamenlijk bod op het drank-en vastgoedconcern.

Zowel ThaiBev als TCC zijn in handen van miljardair Charoen Sirivadhanabhakdi. Ze bieden 8,88 Singaporese dollar (ruim 5,5 euro) per aandeel op de 70 procent van de aandelen F&N die ze nog niet in bezit hebben. Het bod heeft een totale waarde van omgerekend 5,5 miljard euro.

De stap brengt de beoogde overname van het belang van F&N in Asia Pacific Breweries (APB) door Heineken in gevaar. F&N heeft een belang van grofweg 40 procent in de brouwer van het in Azië zeer populaire Tiger Beer.

Het bedrijf zei dat belang vorige maand toe aan Heineken, dat APB volledig in handen wil krijgen voor 53 Singaporese dollar per aandeel. Dat is een totaalwaardering van omgerekend zo'n 4,3 miljard euro.

Het nu gelanceerde bod door ThaiBev en TCC komt 2 weken voor een aandeelhoudersvergadering van F&N waarin het bod van Heineken op APB moet worden goedgekeurd.

Volgens persbureau Reuters zou ThaiBev onder meer azen op de frisdranktak en vastgoedbelangen van F&N. Deze blijven over als het belang in APB wordt verkocht aan Heineken. Maar ThaiBev zou als grootaandeelhouder van F&N de overname van APB ook kunnen blokkeren.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Portemonnee

Portemonnee
NU.nl zet de belangrijkste wijzigingen voor je portemonnee op een rij.

NUwerk

Tip de redactie