Deutsche Bank wil miljarden bezuinigen

FRANKFURT - Deutsche Bank wil de kosten tussen nu en 2015 structureel met 4,5 miljard euro verlagen.

Het bedrijf voert daarom een ingrijpende reorganisatie door die 4 miljard euro gaat kosten, zo meldde het dinsdag bij de presentatie van de strategie voor de komende jaren.

Een fors deel van de besparingen moet komen uit de stroomlijning van ondersteunende diensten, waaronder ICT en inkoop. De maatregelen zijn volgens de bank nodig om ook op de langere termijn concurrerend te blijven. Het moet allemaal veel simpeler en goedkoper, zo luidde de boodschap van het bestuur.

Eerder had Deutsche Bank een kostenbesparingsdoel van 3 miljard euro gesteld. Dat zou gepaard gaan met het verlies van zeker 1900 arbeidsplaatsen. Anshu Jain, een van de twee topmannen van de Duitse bank, zei dat waarschijnlijk meer banen moeten worden geschrapt om de extra besparingen te realiseren.

Risicovolle kredieten

De bezuinigingsoperatie moet Deutsche Bank ook helpen zijn kapitaalpositie op te krikken tot ruim boven het door de Europese toezichthouder EBA vereiste niveau.

Verder liet de bank weten dat risicovolle kredieten ter waarde van 125 miljard euro apart worden gezet in een zogenoemde 'bad bank', die de komende jaren langzaam wordt afgebouwd.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie